25 Kasım 2007 Pazar

VİŞNELİ CHEESECAKE


Kaynana çatlatan tariflere tabiki nefis bir cheesecakele katılmam yakışır herhalde :)

Etkinliği yapan Lale'ye kolay gelsin diyor ve hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler:

Tabanı için bir burçak bisküvi ve 70 gr tereyağı

Dolgu malzemeleri:

500 gr labne

200 gr şeker

4 adet yumurta

40 gr un

300 gr krema

Vanilya

Üstü için vişne reçeli

Hazırlaması ise bildiğimiz gibi önce labne ve şeker çırpılır. Ardından malzemeler sırayla eklenir ve 22 cm.lik kalıba konur. 180 derecede 45 dakika pişirilir. Cheesecake püf noktalarını daha önce uzun uzun anlatmıştım. O yüzden kısaca anlatıyorum. Ben tek kişilik yaptım,daha şık oldu. Sizce de öyle mi? Afiyet olsun:))

13 Kasım 2007 Salı

REÇELLER VE KOMPOSTOOO :))


Kaynana çatlatan tariflerde buluşuruz demiştim ama kıyısında köşesinden yakaladığım Mahzunprensesin etkinliği olan "Kışa Hazırlık"ta ben de yaptığım reçelleri sergilemek istedim. Reçel yapıp onları kavanozlamayı, kurdeleleyip süslemeyi çok seviyorum nedense! Yani elimde olsa abartıp kilolarca çeşit çeşit reçel yapıcam! Neyseki burda sadece iki çeşidinin tarifi var. Yapanlara afiyet olsun efendim. Gelelim tariflere..

Vişne Kompostosu:
1 litrelik metal kapaklı, cam kavanozların yarısını sapları çıkarılmış ve yıkanmış vişne ile dolduruyoruz. Üzerine 1 çay bardağı tozşeker döküp, kavanozun ağzına kadar su ile dolduruyoruz. Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra , derince bir tencereye alıp, cam kavanozların birbirine değmemesi için bezle sarıyoruz. Üzerlerini bir iki parmak geçecek kadar su ilave edip yarım saat kaynatıyoruz. Kendi kendine soğumaya bırakıyoruz ve kompostolarımız hazır! :)

Şeftali Reçeli:
1 kilo yıkanmış, soyulmuş, çekirdek kısmı sıyırılmış ve arzuya göre dilimlenmiş şeftaliyi bir gece önceden 1 kilo şekere yatırıyoruz. Daha sonra birkaç taşım kaynattıktan sonra birkaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra tekrar kaynatıyoruz ve bir limon suyu ekledikten sonra 5 taşım sonrası 15 dakika sonra kavanozlarımıza koyup kapakları alta gelecek şekilde soğumaya bırakıyoruz. Reçelimiz hazır, afiyet olsun! :)

10 Kasım 2007 Cumartesi

NİHAYET! :)


Gerçekten de nihayet geri dönebildim. İşlerim ve ruh halim ancak izin verdi :) Dönüşüm , muhteşem olurmu bilmem ama muhteşem bir haberim var : ARTIK BİR CAFEMİZ VAR! :)

Boş durmadık , resimde gördüğünüz mekanı yaratmakla geçti vaktin çoğu. Eşimin ve benim uzun uğraşlarımız sonucu ortaya çıkardığımız şirin mi şirin, sıcacık bir cafe çıktı meydana. Tabiki güzel mutfağıyla beraber :)) Makarnalar, salatalar, tavuk yemekleri ve tabiki TATLILARRR! :)
Becerikli lezzet ustası bir aşçımız var. O yemekleri yapıyor, ben de pasta ve tatlıları .
Brownie, tiramisu,elmalı tart , günün keki ve canım cheesecakeleri el emeği göz nuru özene bezene, keyifle yapıyorum :)) Yaz mevsiminde çeşitleri artırmayı ve enfes soğuk tatlılar yapmayı planlıyorum. Herbirini servis ederken tabakta sosları akan (!) güzel tablolar yapıyorum! :) Çeşit çeşit kurabiye süslüyor ve reçellerimi allayıp pullayıp rafa diziyorum :) Birsürü tatlı sevenlerim oldu. İnsanların sırf pastalarımı yemeye gelmesine ve "çok güzel olmuş" demelerine bayılıyorum bayılıyorum! Özetle çok mutluyum ve darısı siz sevgili pastacı arkadaşlarımın başına diyorum :))
Herkesi beklerim, ister çaya, ister yemeğe, ister sohbete :)
Cafemizin ismi " (: PARANTEZ BISTRO :) " Web sayfası henüz yapılıyor.
Adresimiz: Sofyalı-jurnal sok. no:1 Asmalımescid Beyoğlu. (Babylonun arka sokağı) Tel : 2457513
Ayrıca Kevgir den Esra ve Zerrin de anlatmış bizi, sağolsunlar :)

Fırsat buldukça tüm blogları ziyaret ettim. Yorum bırakamadım belki ama neler yaptığınızdan haberim var :) Tüm arkadaşların ellerine sağlık ! Harika şeyler çıkarıyorsunuz.. Kaynana çatlatan tariflerde buluşmak üzere :))