13 Kasım 2007 Salı

REÇELLER VE KOMPOSTOOO :))


Kaynana çatlatan tariflerde buluşuruz demiştim ama kıyısında köşesinden yakaladığım Mahzunprensesin etkinliği olan "Kışa Hazırlık"ta ben de yaptığım reçelleri sergilemek istedim. Reçel yapıp onları kavanozlamayı, kurdeleleyip süslemeyi çok seviyorum nedense! Yani elimde olsa abartıp kilolarca çeşit çeşit reçel yapıcam! Neyseki burda sadece iki çeşidinin tarifi var. Yapanlara afiyet olsun efendim. Gelelim tariflere..

Vişne Kompostosu:
1 litrelik metal kapaklı, cam kavanozların yarısını sapları çıkarılmış ve yıkanmış vişne ile dolduruyoruz. Üzerine 1 çay bardağı tozşeker döküp, kavanozun ağzına kadar su ile dolduruyoruz. Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra , derince bir tencereye alıp, cam kavanozların birbirine değmemesi için bezle sarıyoruz. Üzerlerini bir iki parmak geçecek kadar su ilave edip yarım saat kaynatıyoruz. Kendi kendine soğumaya bırakıyoruz ve kompostolarımız hazır! :)

Şeftali Reçeli:
1 kilo yıkanmış, soyulmuş, çekirdek kısmı sıyırılmış ve arzuya göre dilimlenmiş şeftaliyi bir gece önceden 1 kilo şekere yatırıyoruz. Daha sonra birkaç taşım kaynattıktan sonra birkaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra tekrar kaynatıyoruz ve bir limon suyu ekledikten sonra 5 taşım sonrası 15 dakika sonra kavanozlarımıza koyup kapakları alta gelecek şekilde soğumaya bırakıyoruz. Reçelimiz hazır, afiyet olsun! :)

15 yorum:

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Kamileciğim, cafenizin resmini gördüğümde bana hiç yabancı gelmemişti. Özellikle duvarların tuğla olması dikkatimi çekmişti. Ben sanıyorum sizin cafeye geçtiğimiz Mayıs ayında gelmiştim. O zaman siz devralmışmıydınız bilmiyorum ama çok hoş bir bayan vardı. Ama yine yolum düştüğünde mutlaka geleceğim ve sizinle tanışacağım.
Konserve ve reçelleriniz çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.
Bol müşterili bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler,

yaren dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyorlar,cok begendim,ellerine salgik,güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum

Aybike Ceylan dedi ki...

Kamile'cigim,
Ellerine saglik. Cafe icin bende en az sizin kadar heyecanlaniyorum kolay gelsin.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

kamiş dedi ki...

Merhaba Işıl, umarım bizi de o cafe kadar seversin ancak biz daha burayı yapalı 2 ay oldu. Mayısta bize gelmiş olamazsın yani :) Yorumun ve reçellerime övgün için çok teşekkür ederim :)

Yarenciğim, çok teşekkür ederim ve sana da iyi hafta sonları canım.

Aybikeciğim, yorumun için öncelikle teşekkür ederim ve heyecanımı paylaştığın için çok mutlu oldum, sağolasın arkadaşım :)

elmaşekeri dedi ki...

receller nefis görünüyorlar ayrica onlari cok cici süslemissiniz.. Cafenizde hayirli ugurlu olsun...

Hülya dedi ki...

Nasılda alımlılar....Kimin elinden çıktı acaba;)?

kamiş dedi ki...

Elma şekeri , çok teşekkürler :)

Günebakanlarn elinden çıksaydı görürüm ben onları :))

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Kamile Cafeniz hayirli olsun. Tariflerinin takipcisiyim. Sevgiler

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam elinize saglık çok güzel görünüyorlar..

ebrulitatlar dedi ki...

Kamişşş çok güzel görünüyorlar. Nede güzel süsülemişsin. Ellerine sağlık arkadaşım. Bol kazançlı bir hafta olsun inşallah. Sevgiler, öptüm...

kamiş dedi ki...

merhaba İlker, yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler :)

Hünerli eller, sana da yorumun için teşekkür ederim :)

Ebrucuğuummhhh!! canım çok teşekkürler, öpüyorumm :))

fidaneli dedi ki...

bu cıcı cıcı kavanozların ıcınde kımbılır nasıl tatlar gızlı:)) ellerıne sağlık kamılecım...

yemekbahane dedi ki...

ayy çok şeker duruyorlar
ellerine sağlık
sevgiler
müge

yaren dedi ki...

Kamis ögretmen,ögretmenler günün kutlu olsun canim.Allah uzun mutlu bir ömürle ögrencilerinle ögretmenlik ve ögretmeyi nasip etsin.SEvgilerimi gönderiyorum ögretmenim beniimmm.

kamiş dedi ki...

9Fidaneliciğim, o cici kavanozların içinde cici cici tatlar gizli :) tadına akmak lazım :) Yorumun için teşekkürler.

Merhaba Müge, senin şeker yorumun içn teşekkür ederim :)

Yarenciğim, teşekkür ederim canım, çok incesin :))