4 Mayıs 2007 Cuma

HOŞGELDİN TATLISI :) KARAMELLİ ELMALI MUS

Antalya gezisi dönüşümde, sevgilim, eşim bana bir süpriz hazırladaığını söylemişti telefonda. Eve gelince de süprizi bizzat gördüm ve afiyetle yedim! Aldığım tarif kitaplarından aramış, taramış gözüne kestirdiği bir tatlıyı yapmış. Çok da iyi yapmış! :))

Aynen şöyle yapmış:
50 gr tereyağı kızgın tavada, düşük ısıda 60 gr şeker eriyene kadar kaynatmış. Orta ateşe getirerek karışımın rengi koyu sarı olana kadar pişrmiş. 2 çorba kaşığı kremayı ekleyip karamel kıvamına getirmiş.
Yarım kilo dilimlediği yeşil elmaları tavaya ekleyerek 10- 15 pişirmiş (8 elma dilimini süslemke için ayırmış :)) Kalan elmaları ve karameli mikserden geçirmiş. 2 yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırarak soğumaya bırakmış.
Yumurta aklarını köpük yapana kadar çırpıp soğuyan elma karışımına eklemiş. 170 gr kremayı da iyice çırpmış ve elma karışımına eklemiş. Elma dilimleriyle süslemiş.
Canım bayağı uğraşmış, ellerine sağlık aşkım!!! :))
Size de afiyet olsun hanımlar :)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne becerikli eşler var ben böylesine rastlayamadım malesef, ne şanslısın Kamile, eşinin ellerine sağlık, çok güzel olmuş, sen hep böyle tatile çık, gerisini düşünme, sevgiler..

kamiş dedi ki...

Teşekkürler Ebru'cum, sen de eminim başka yönlerden şanslısındır :) Hakkaten ben çıkayım, o yapsın değil mi? :)

Adsız dedi ki...

Merhaba
Blogunuzu ilk ziyaretim. Bir arkadaşımın sayfasından gördüm sizi ve ziyaret etmek istedim. İyiki ziyaret etmişim çok samimi yorumlar ve yazılar var.
Çok şanslısınız böyle iyi bir eşe sahip olduğunuz için. Elmalı musun görüntüsüde çok güzel gözüküyor. Eşiniz ellerine sağlık, sizede afiyet olsun.

kamiş dedi ki...

Merhaba Işıl, hoşgeldin bloguma. Yorumun için çok teşekkürler. Samimi bulduğuna göre sen de doğal birisin demekki. Ayrıca senin sayfaların çok güzeller. Görüşmek ümüdüyle:)

Hülya dedi ki...

Bak görüyor musun sevgiliyi?Ne ince ruhlu adam;)Hem de az allengirli bir tarif yapmamış;)Valla Kamile'ciğim,benim adıma da tebrik eder misin eşini?Hatta onlarda mı bir blog açsa;)Gerçi benim ki açtı ya....

ayseyaman dedi ki...

Kamiş'in eşinin eline sağlık..Oldukça zahmet vermiş gerçekten; karıştırmış, çırpmış yine karıştırmış..:) Hafif değişik bir tarif olmuş..Ellerine sağlık..
Mutfağın durumu da iyiyse ben 10 üzerinden 10 verdim sevdiğine :)
Sana da kocaman bir hoşgeldin..
sevgilerle

kamiş dedi ki...

Tamam Hülyacım, tebriklerini ilettim, o da sana teşekkürlerini iletiyor. Öyle kolay bir tarif değil de zorunu seçmesi benim de dikkatimi çekti doğrusu, geçiştirmemiş yani! :) E haliyle meslek icabı biraz da, cafe bistro işletmesi yaptığı için yıllardır, anlıyor bu işlerden..
Blog açmaz sanırım. En azından yemekle ilgili olmaz. Zaten gezi üzerine bir site düşünüyoruz beraberce.. Senin eşinin site adresi nedir, merakla okurum verirsen :))

Ayşecim, gerçekten de öyle olmuş. Tarifi benim murdock serisi tatlı kitabından almış.Mutfakta da sorun yok, herşey yolunda :) Notunu ilettim, o da ben sınıfı çoktaaan geçtimki dedi:))
Benden de kocaman bir hoşbulduk canım :)