1 Mart 2007 Perşembe

ŞŞŞŞ... SUFLE....

Sufle yapmak zormuş, usta işiymiş, kolay tutturulmazmış... Yok öyle bir şey, inanmayın. Yapıldı mı oluyor. Tarife uyuldu mu oluyor. Yani isteyince oluyor.. Hadi bakalım, hep beraber yeni yeni şeyler isteyelim ve gerçekleştirelim :)

Ben ilk defa yaptım. Yavaşça, dikkatlice karıştırdım malzemeleri. Heyecanla bekledim nasıl olacak diye.. Fırında gözledim kabarmalarını.. Sonrası ile coşku ve başarı!! :))) Herşey güzeldi, güzeldi de , servis ederken sönmeye başladı. Neyse ki çok oyalanmadan fotoğraflarını çekebildim. Zaten kabarıklığı inemeden de götürdük ayıptır söylemesi! :)

Tarifte 6 kişilik diyor ama bendeki muffin kaplarına 12 tane olur.. 175 derece ve 25-30 dakika pişiyor.
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 125 gr. bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 6 adet yumurta oda sıcaklığında ve akları ayrılmış

Süt, toz şeker, kakao, un, mısır nişastası , parçalanmış çikolata ve vanilya çelik bir tencereye konarak kısık ateşte, çırpacak yardımıyla çırpılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakılır. Yumurta akları ve sarıları ayrı ayrı köpürünceye kadar yüksek devirde çırpılır. Soğuyan çikolatalı kremaya tahta kaşık veya plastik spatula yardımıyla yumurta sarıları ilave edilir ve karıştırılır. Ardından yumurta akları dikkatli bir şekilde azar azar ve havasını indirmeden karışıma yedirilir. (Bu kısmı kotardınız mı iş tamamdır!) Sonra yağlı kaplara , kabarma payı bırakarak paylaştırılır. İyice kabarana kadar pişirilir. Sıcak servise sunarken krema ve pudra şekeri iyi gider. Afiyet olsun :)

Tadını herkes biliyordur muhakkak tarifine gerek yok... Ama ısrar ediyorsanız... Çikolata şelalesinin altında kalmak gibi derim.. :)

15 yorum:

Hülya dedi ki...

Yaa inanamıyorum sana!!!!
neymiş neymişşş bir daha de bakiiim.Çikolata şelalesinin altında kalmak gibi birşey mi?Helal sana ama Şiişşşttt..Kimse duymasın;)

Tuba dedi ki...

Hic sufle yapmadim hayatimda, hic sufle yemedigim icindir belki de:)) Merak ettim, bir de ben deneyeyim bu kadar cesaretlendirmeden sonra:))

sevdamavisi dedi ki...

Kamileciğim, ben hiç denemedim sufleyi ama çok hassas bir yapımı var yalnız. ilk fırsatta ben de deneyeceğim. iyi bir haftasonu geçirmen dileğiyle, sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık. harika gözüküyor.

Adsız dedi ki...

Kamile Hanım,

Çok güzel görünüyor burdan uzanıp almak istedim.çok istedi canım birden çikolatalı şeyler yemek. Üstelik daha öğle yemeği bile yememişken saat olmuş 15.30
Ellerinize sağlık diyorum nefisler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Kamile,
Biz esimle beraber bayiliriz sufleye, ve Turkiye'ye her gidisimizde mutlaka yeriz. Ve bu tarifi paylastiginiz icin tesekkurler, hemen deneyeceklerim listesine alindi. Ellerinize saglik. iyi hafta sonlari

kamiş dedi ki...

HÜLYA, tamam aramızda.. Sağol yorumun için, hepimize helal olsun be ;)

TUBA, aynen canım, dene. Sen o kadar şeyi yaparken, bu sufle yanında oyuncak kalır. :)

SEVDAMAVİM, doğrudur. Püf noktası,yumurta aklarını doğru karıştırmak, gerisi birşey değil..E bizim de elimizden kaçar mı? :)

PEMBELİ, teşekkürler.

ZERRİN, keşke öyle birşey olsa..Seni özendirdiğim için hem üzüldüm hem de mutlu oldum ;)Teşekkürler yorumun için..

AYBİKECİM, ne demek. Taa oralara ulaşabildiysem ne mutlu bana. Artık o kadar yol gelmene gerek kalmadı :) Hakkaten deneyebilirsin, çok basit ve denediğim sağlam bir tarif.

Herkese sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Kamile'cim bende hiç denemedim, çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu nedir böyle.. Çikolata şelalesi benim yeni fantezim olsun.:) ben de puding havuzunun başında güneşlenmek bir taraftan bol bol yemek isterdim.. :))

Sufle yapmak hep zordur dendiği için bende cesaretlenip yapamayanlardanım. Ama sizin anlatımınızla bana bir neşe ve şevk geldi. Eveeeeet ben de deneyeceğim.. :)

SImsıcak sevgilerimle...

kamiş dedi ki...

Teşekkür ederim Ebrucum, denemelisin denemelisin..

Zerrin,valla yaparsan mutlaka haber ver, beraber kritiğini yapalım e mi? Bol çikolatalı havuzlu günler :))

Adsız dedi ki...

Tebriklerr gerçekten sufle yapmak biraz incelik ve beceri ister süper görünüyor tarifi aldım bakalım ben becerebilecekmiyim :) teşekkürler cesaret verici sözleriniz ve tarifiniz için hoşcakalın.
www.pastacikiz.com

Defne dedi ki...

Kamileciğim,
ben de her sufle tarifi gördüğümde denemek için cesaret bulur sonra ihmal ederim :P. Ama o cesaret sayende yine geldi bana :). Yaptığımda müjdeyi vereceğim herkese, ben de yaptım! diye.

kamiş dedi ki...

Pastacı kız, cesaret vermek benim de hoşuma gidiyor. Haydi bakalım, yapınca haber et :)

Defne, kesinlikle bekliyorum haberlerini, pişman olmazsın. :)

NiNo dedi ki...

harika gorunuyor ellerinize saglik

kamiş dedi ki...

Teşekkürler Nihan, hoşgeldin. :)