19 Mart 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI KARAMEL DİLİMLERİ

Bu aralar pek ilgilenemiyorum sevgili blogumla. Yoğunluktan... Çok şükür ki yoğunluktan :)) Bu pastayı yaklaşık bir hafta önce yaptım ama ancak yazabiliyorum buraya. Hatta son dilimini yerken.. :) Bu öyle bir dilim ki, sadece bir diliminde koca bir pastayı barındırıyor nerdeyse.. Bir lokma alınca anlarsınız ki, ağızda dağılan o karamel.. çikolata...tabanındaki bisküvi karışımı... "yeter artık pes" dedirtecek cinsten.. Bir de aroması varki "Allah Allah bu tat neydi yaa"diye merak ettirir..Valla benden demesi,yapması. Tarif ise Murdoch serisinden. Bu kitaplardan daha çok tarif deneyeceğim gibi görünüyor :)

Nasıl mı yaptım? Şöyle ki arkadaşlar:

  • 200 gr kakaolu bisküvi parçalayıp 100 gr tuzsuz tereyağ ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi ile karıştırdım ve 20x30 cm lik kare kalıbın tabanına yaydım. Buzdolabında beklettim.

  • 400 ml sütü 90 gr şeker, 125 gr tereyağ ve 3 çorba kaşığı akçaağaç şurubuyla karıştırdım ve kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar iyice pişirdim. Soğuyunca bisküvinin üzerine döktüm. Yine buzdolabına koydum.
    Akçaağaç şurubu yerine bal ya da pekmez kullanabilirsiniz. Ya da burdan sipariş edebilirsiniz.

  • 150 gr süt kremasında 150 gr kuvertür çikolatayı erittim ve diğer karışımın üzerine döktüm ve soğumaya bıraktım.

Bu kadar. Başka hiçbirşeye gerek yok. Süslemek bile gereksiz. Üçgen bir dilim yeterli. Sade ve şık. Zaten en güzel süs az olanıymış. Ya da öyle birşeydi.. :)))

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Kamile Hanım siz anlatırken benim ağzım sulandı dayanamayıp nerdeyse ekrana elimi uzatıp almak üzereydim :) elinize sağlık görüntü herşeyi anlatıyor bişey sormak istiyorum bu akcaağaç şurubu yerine başka bir öneriniz varmı yada nerden bulabiliriz ? görüşmek dileğiyle sevgiler.
www.pastacikiz.com

pecete dedi ki...

Kamişim; Tabiri caize "damar olmuş" tarzında. Ellerine sağlık. Sen o kitaplara devam et bence... Sevgiler.

Defne dedi ki...

Tamam o kitaplara devam et de, yaza daha formda girmek isteyen benim gibiler için dayanılmaz bir hal alıyor bu durum :P... bu yoğun çikolatalı ve karamelli güzellikler oldukça zorluyor beni :)))
Ama tabii seyrine doyamıyorum, anlatımın sayesinde ben de damağımda hissediyorum tadını Kamileciğim. Çok güzel bir tatlı bu, ellerine sağlık.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Kamile sen ne yaptın? Şöyle bir çıkıp "ot"ları turlayayım demiştim, hani nasıl olsa zararsız ya, beni yerimden kaldırmaz ya, e şimdi oldu mu bu? Bişeyler yemeliyim hemen yoksa kim çıkacak akçaağaç şurubu bulacak bebekli bebekli...
Eline sağlık...

Hülya dedi ki...

Yani bu bana yapılır mı?Şeker şurubuyla yetinen bir insana Akçaağaç şurubunu önermek de nedir?Bul gönder madem;)Ya da ikamesini söyle.Başka türlü kurtulamazsın bu vebalden;)))

Aybike Ceylan dedi ki...

Kamile'cim,
Cok guzel olmus, baska ne denir ki? Ellerine saglik.
Sevgiler

kamiş dedi ki...

Merhaba Pastacı kız, teşekkür ederim yorumun için, beğenmene çok sevindim. Özendirmiş seni, hoşuma gitti :) Akçaağaç şurubuyla ilgili bilgileri sayfama hemen ekliyorum..

Ayşemcim, damar olmuş ha! :)) Kitaplara devam o zaman.. :))

Defnecim, yiyelim, yakalım. En güzeli bu. Sanal ortamda anlattığım için tadını anlatayım diyorum, en azından nasıl birşeye benzediği tahmin edilsin diye. Gerçi içindekileri okuyunca az çok tahmin ediliyor ama yine de pişirme yöntemlerine göre dedğişebiliyor tatlar.. Teşekkürler ve sevgiler arkadaşım :)


Esracım, ya ben o otları kaçırdım biliyor musun, dalgınlığıma geldi:(
Seni cezbettiğim için üzgünüm ama n'apalım dayanamıyoruz işte hepimiz:)) Akçaağaç aramana gerek yok, yerine kullanabileceğin şeyler var(sayfada) :)) Bebeği öperim canım :)

Hemen yazıyorum Hülyacım, yerini ve yerine kullanabileceklerini. Aman vebali olmasın! :))

Adsız dedi ki...

Kamiş gerçekten allah allah dedim yahu bu ne güzellik, nefis olmuş, ellerine sağlık, sen bu kitaba devam et, bizde sadece bakalım, kolay gelsin, sevgiyle kal..

Unknown dedi ki...

Kamilecim bu nasıl bir görüntüdür böyle. Kesinlikle deneyeceğim. Tabii akçaağaç şurubu ile değil. İlk defa duymuş oldum bu şurubuda sayende. Bu arada blogumun yemeklerimle ilgili kısımını bu yazdığım bloga taşıdım.Her zaman beklerim.
Sevgilerimle
Selda

kamiş dedi ki...

Çok teşekkür ederim Ebru, evet evet devam edeceğim tabiki.. :)

Selda, sana da çok teşkkür ederim yprumun için. Sadece görüntü değil, tadı da fena! Yeni blogunun adresi hayırlı olsun.. :)

sevdamavisi dedi ki...

Kamileciğim,
Karamel deyince ben bitiyorum zaten. Bayılırım karamel tadına zaten. Sen de öyle güzel anlatmış ve yapmışsın ki dayanamayacağım. Bu saatte yapılacak olsa yapardım inan. Ellerine sağlık. Tariflerin çok güzel oluyor hep. >iyi geceler canım..

kamiş dedi ki...

Teşekkür ederim Sevda, tariflerde özellikle güzel olanları tercih ediyorum ki seçenek kalmasın :)) Karameli ben de severim canım. Gece gece canının istediğine üzüldüm ama sen de o saatlerde bakma bari, bak zor oluyor! :))