6 Mart 2007 Salı

CHEESECAKE'E ÇİKOLATA YAĞARSA! :)

Yazacak bir şey bulamıyorum. Resim yeterince anlatıyor bana göre.. Tarife sadece damla çikolata ekleniyor. Afiyet olsun :))

19 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ısrarla kobayın olmak istiyorum

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Kamile
Inanilmaz guzel bir resim ve eminim tadi daha da guzeldir, ellerinize saglik. Mutlaka denemek istiyorum, hic cheesecake yapmadim.
Sevgiler

Orcrist dedi ki...

bir dilimi (123 g) 520 kalori

Defne dedi ki...

Kaç kaloriyse kalori, ne yapayım istiyor canım bir dilim hem de şimdi!!!

Adsız dedi ki...

Kamiş'cim resim harika, nefis görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler..

kamiş dedi ki...

kirpii, yapıcam seni kobay, yapıcaamm :)

Aybike,mutlaka yap, inanamicaksın! :))

Orcrist, bu cheesecaki yapmak da 500 kalori! :)

Defne, hakkaten haa, niye mahrum kalalımki ayol :))

Ebru, teşekkkürler canım, sağol :)

Herkese sevgiler :)

SEDA dedi ki...

Kamile, cheesecake'in nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler

Seda
tarifname.blogspot.com

Pasta Cafe dedi ki...

Harika olmuş. Eminim tadı da güzeldir. Ellerine sağlık.
Sevgiler.....

Hülya dedi ki...

Hani çok birşey dememişsin ama resim hiç öyle demiyor.Yani o damla çikolataları, o kendisi bile sadecik haliyle şahlara,şehzadelere uygun cheesecakeine yağdırdın da ne geçti eline haa...İlk fırsatta yanındayım.123g.520 kalori yorumuna bu cheesecaki yapmak da 500 kalori! :) diyebilen süper kahramanla tanışmak istiyorum.Hani Bülent Ersoy'un,Müzeyyen Senar'ı evde bulamayıp paspaslarını öptüğü hocaya saygı duruşu var ya sırf ona bir alternatif olayım diye geleceğim...(Şayet evde olmaz isen lütfen sıfır paspas koy kapıya.Hani öpmek falan ister;)Çok fazla kahramanlığa gerek yok hani);)))))

Tuba dedi ki...

Kamile coook guzel olmus. Gayrisini bosver sen arkadasim. Simdilerde yeni bir yontem buldum, yiyorum-spor yapiyorum:))) sevgilerle,

Adsız dedi ki...

Kamile cheesecake çok seviyorum ve senin cheesecakeler ile ilgili yazdığın püf noktalarını dikkatle okudum. Bu yaptığığn da çok güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık. Ben bir şey sormak istiyorum. Benim yaptıklarımda damla çikolatalar unlamama rağmen dibe çöküyorlar. Bunu bir türlü önleyemiyorum.Birde ben süzme yoğurt kullanmıyorum. Yoğurt nasıl bir özellik katıyor?. Boş bir zamanında yanıtlarsan sevinirim . Sevgilerimle.....

kamiş dedi ki...

Seda, teşekkürler :)

Özlem, sana da teşekkürler,beğendiğine sevindim :)

Hülya, ah Hülya.. Sana ne desem ki..Cheesecakekime yağdırdığım damla çikolatalar gibi övgü yağdırmışsın kendisine ve bana.. Senin gözünde süper kahraman, usta, hoca gibi iltifatlar almak beni benden aldı, götürdü güzel günebakanların sevgi tarlalarının tam ortasına...Beni güneşle dans ettirdi rüzgarın ıslığı eşliğinde. Sonra kendimi mutfakta Hülya için birşey yaparken buldum. Geliceğini söylemişti, paspas da neymiş kırmızı halılar serdim, bir de güller döktüm yollarına. Gümüş tepsilerde sana sunacağım nedir bil bakalım ve asıl kimlere layık? :))


Tubacım, valla biz yiyor ve yakıyoruz arkadaşım , gerisini kalori hesabı yapanlar düşünsün de mi? :))

Ufuk, çok teşekkür ederim takibin ve yorumların için. Sorularına gelince; Damla çikolataları, peynirli karışımı kalıba döktükten sonra elinle yerleştir ve parmağınla hafifçe batır. İstediğin miktarda damla çikolatayı istediğin yükseklikte ayarlayabilirsin böylece. Karışıma ekleyip sonradan kalıba alıyorsan, hem bir yerde birikecek hem de dibe çökecektir. Süzme yoğurdun cheesecakekin tadını çok değiştirdiğini söyleyemem. Aslında peynir yerine geçiyor. Fakat bence kremamsı ağırlığı ortadan kaldırıyor ve biraz daha buruk bir tat veriyor. Ben seviyorum, ama olmazsa olmazlardan değil elbet :))

Herkese sevgiler.... :)

Hülya dedi ki...

Bildimm bildiiiimmm...Cheesecaaakeee;)

Adsız dedi ki...

Nefis bir görüntü çikolata olsunda yeter bana. Ellerine sağlık.

kamiş dedi ki...

Selda, çok teşekkür ederim,sağol. Çikolata sevmeyen ölsün! :)

hanimiş dedi ki...

CHEESECAKE'E ÇİKOLATA YAĞARSA! :) diye başlık atmışsın. cheesecake.e çikolata yağarsa işte böyle leziz görünür.. tebrikler

kamiş dedi ki...

Teşekkürler Işıl, seni görmek çok hoş.. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Kamiş!
bazen benim de yazacak birşey aklıma gelmez. Tarifler, konular birikir ama yazacak tek kelime bulamam..
Cheesecakenın ve diğer tatlılarının dili olsa da konuşsalar, hepsi nefis hepsi leziz görünüyor. Eline sağlık.
Uzakdoğuya ve geziye ilgi duymanız çok hoşuma gitti..
Belki birgün Taylanda karşılaşırız. :)
sevgilerle

kamiş dedi ki...

Merhaba Ayşe, hoşeldin. Tayland' da karşılaşmayı, herhalde şuan birçok şeyden daha fazla isterdim. Ama kimbilir, belki onun da zamanı gelir :)