25 Şubat 2007 Pazar

MUZLU PASTA VE İLK KURSİYERİM! :)

Çok sevdiğim arkadaşlarım geldiler akşam çayına. Tabi ben de boş durmadım! Ama erken gelen arkadaşım da durmadı benimle beraber. Böylece hem ona kurabiye ve pasta öğretme fırsatı bulduk hem de beraber güzelce eğlendik. Adı Eylül. O da bu virüsü kaptı ve önümüzdeki izninde soluğu bende alacak! :)

Eylül çalışırken çok keyif aldı. bakın başını kaldırmıyor bile!! :)













Tarif ise şöyle..
Muzlu kekin tarifini burdan aldım. Margarin yerine krema kullandık. (Margarine hayır!!! :) Arası için; turunç reçeli, espresso ve biraz da rom koyup kekin katlarını ıslattık. Hazırladığım Crem ole (muzlu olanı)'yi sürdük. Tabi muz dilimlerini unutmamalı. En üstüne de Eylül'ün fikri olan hindistan cevizi ve tarçın karıştırıp döktük. kekin üzerini ve yanlarını kremasız bırakmak istedik. Çok da şık oldu. Bizimkiler çok beğendi, şşşşş!!!..


Kurabiyelere gelince efendim, çok sevdiğim Anna'nın kurabiyelerini yaptık yine, üzerini de çikolata ile (50 gr bitter kuvertur + 50 gr sıvı krema) süsledik diyemiyeceğim, Eylül çok keyifli ve başarılı olduğu için bana iş kalmadı. :))















Afiyet olsun :)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

bugün çok eğlendim.ben kamilenin ilk kursiyeri eylül.eskiden sadece.yerdim ama artık hem yapıcam hemde yiycem.okadar güzel ve lezzetli kurabiyeler yaptıkki yemeye kıyamazsınız.gelecek günlerde yeni tatlar öğrenicem.muzlu pasta muhteşem oldu.en tatlı günlerde görüşmek üzere sevgiler.eylül.

Hülya dedi ki...

Yeni kursiyerin hayırlı uğurlu olsun ne diyelim...Pek de bir çalışkanmış baksana gerçekten başını bile kaldırmıyor...Tebrikler...

Adsız dedi ki...

yaaaa canım kek istiyoooooo
zehra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Dostlarla yapılan pastaların tadı iki kat lezzetli olurmuş (bu lafı şimdi uydurdum :))Ama gerçekten öyle.. Sonra bir fincan sıcacık çay ve yanında sohbet oldu mu...
Sevgiler,
Esra

Aybike Ceylan dedi ki...

Elinize saglik ne kadar guzel olmus hepsi, eminim cayla daha da hos olmustur. Bende de KOCAMAN BIR MARGARINE HAYIR ve YASASIN ZEYTINYAGI :))

kamiş dedi ki...

HÜLYACIM sağol. Kendinden geçti sorma! :)

ABLA , yap artık sen de bir keke yahu!.. :)))

ESRACIM, uydurduğun lafı çok beğendim. Gerçekten de doğru. Paylaşmadan hiçbirşeyin tadı yok!

AYBİKECİM, aynen aynen. Sloganlara devam :))

Adsız dedi ki...

merhaba,
ebrulitatlardan size misafirlige geldim. Bugun kendisi bana rehberlik ediyor ! :))
Oncelikle profiliniz cok güzelmiş. Resimleri konuşturmanız çok hoş gerçekten.
Muzlu pastanız ve kursiyer Eylül de çok başarılılar.:))
Hepinizin ellerine sağlık.
Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Kamile'cim ne güzel şeyler bunlar böyle, hımmm. nefis nefis ellerinize sağlık, sevgiler..

kamiş dedi ki...

AYŞE, Hoş geldin, sefalar getirdin. Yorumun e içeriği için teşekkürler. Ben de böyle yeni arkadaşlar tanıyınca çok mutlu oluyorum. :))

EBRUCUM, sağol, varol. Bak senin sayende yeni insanlarla tanışıyoruz. Sevgiler :)

Tuba dedi ki...

Ahh Kamile, demek Eylul'e de bulasti bu virus. Oyle bir virus ki bu, yakalayani birakmaz:))

Eylul, emin misin, gel bir daha dusun istersen. Gecen, gunduz yemek-tatli-pasta olacak. Geceleri yataginda pastanin susunu nasil yapsam diye uyuyamayacaksin, sonra yolda yururken birden bu kurabiyeye ceviz daha iyi giderdi diye konusmaya baslayacaksin. Insanlar sana "iyi mi bu gibilerinden" bakacak. Gel sen bir daha dusun:))
Sevgiler ikinize de,

Yemekbahane dedi ki...

Kamişçiğim,

Bilgi ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşman harika..Tebrikler..Herşey çok lezzetli gözüküyor.

sevgiler,
Müge

kamiş dedi ki...

TUBA, hakkaten öyle dimi. Benim de sabah yeni uyanınca aklıma geliyor yeni tarifler.. Ya da gece boyu rüyamda pasta yapıyorum :)))

MÜGECİM, teşekkürler canım.. Sen de bilirsin bu işleri, sen de böyle başladın değil mi?