23 Ocak 2007 Salı

YİNG YANG PASTASI

Aklıma geldi öylesine ying yang. Deneyeyim dedim.Bu aralar Çin'e takılmış durumdayım.Tarifi de bana ait. Çok zor bir pasta değil fakat ben yine de açıklamalı anlatmaya çalıştım. 2ocm kalıp. 180 derece. Yaklaşık 45 dakikada pişiyor. Tarifi ise şöyle: Pandispanyası için malzemeler:
2 yumurta
1 bardak şeker
1,5 bardak süt
1 paket kakao(25 gr.lıklardan, isteğe göre artabilir tabi.
yarım bardak sıvı yağ veya tereyağ
vanilya, kabartma tozu tabi haliyle
1 kapak da rom veya acıbadem likörü
2 bardak un
malzemelerden klasik kek gibi bir kek pişiriyoruz.
Pandispanyayı ben 2 yerinden kestim. Böylece 3 katlı bir pastam oldu. 1. katına resimde gördüğünüz gibi, önce ganaj çikolatamı (100 gr bitter+100 gr sıvı krema) sürdüm ve damla çikolataları ekledim. Tam orta yerine de kestane şekeri döşedim.


Ardından fındık krokanı (yarım bardak fındık parçalarını yine yarım bardak şekerle tavada yarım kaşık tereyağ eşliğinde kavurdum. Sarılaşınca kavurmayı kestim ve soğumaya bıraktım) serpiştirdim.
2. katına ise aynı malzemelerin beyaz çikolatalı (100 gr beyaz çikolata+100 gr sıvı krema)versiyonunu sürdüm.
Üstünü süslemeye gelince; resimdeki gibi önce damla çikolatarla sınırı belirledim ve bir tarafına beyaz , diğer tarafına da bitter çikolatayı sıcakken döktüm ve hiç dokunmadan soğumaya bıraktım. Çikolata kendisi soğuyunca pürüzsüz bir hal alıyor.


En son da ying yang şeklinde olduğu gibi yuvarlak madlen çikolataları yerlerine koydum.
Klasik pasta gibideğil de şekline göre kesmek istedim ve pastayı üstteki sınırlarından 2 ye ayırdım. :))

Resimdeki portakalı da önce ince ince dilimleyip sonra üzerlerine birer çaykaşığı şeker ekleyerek mikrodalgada 2 dakika kadar pişirdim. Fırın yerine tavayı da kullanabilirsiniz. Bu pastanın şekerli tadını hafifletiyor ve ekşimsi bir ferahlık veriyor bence.

Bence pasta içine hayal edebileceğimiz herşeyi koyabiliriz. Yeter ki tatları birbirine uysun. :)

Benim pastamın içindeki listeyi tekrarlayayım: pandispanya, fındık krokan, 1 adet kestane şekeri, damla çikolata, ganaj çikolata (beyaz ve bitter) ve portakal dilimleri..
Afiyet olsun :)

19 yorum:

Hülya dedi ki...

Ne kadar güzel açıklamışsın,çok detaylı olmuş.Tebrikler;)Hem deYİNG-YANG.Süpersin canım...Çikolatalı falan neyse de ben seni bir kere cheesecakelerin kadını olarak belledim ya:)illa da cheesecake,yine de cheesecake.Sayfanı her açışta gözüm onlardan arıyor.Çok fenayım di mi?Ayıp bana;)Çooook ayıp;))))

kamiş dedi ki...

yok yok ayıp değil hülyacım, ben alıştırdım seni böyle!! :))) Valla sırf senin için bi tane koyucam cheesecake tarifi, hem de en güzelinden!brownili mi istersin, frambuazlı mı? :))

Adsız dedi ki...

Eline sağlık,çok güzel olmuştur eminim,görüntü ve malzemeler süper ,nasıl kötü olsun ki :)

Selam ve sevgiler

Hülya dedi ki...

Ben frambuaz pek sevmem;)Brownili olsun desek,görgüsüzlüğe girmez di mi?

Pasta Cafe dedi ki...

gerçekten görünüm çok güzel. ellerine sağlık.

sevgiler.....

Nilüfer dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

pastanın şekline bayıldım
çok yaratıcı

kamiş dedi ki...

serin mavi, ismin çok güzelmiş, beğendiğine sevindim. teşekkürler ve bloguma hoş geldin :)

Hülyacım, peki brownili, hem de coccolat tarifi. ama deniceksin tamam mı? :))

bencilkirpi; anlayacağım türden yazmışsın , sağol.. :))))

pastacafe, yorumun için teşekkürler. sen de hoşgeldin :)

Aynur, sana da çok teşekkürler. Beğenmene ve yorumuna çok mutlu oldum. :)

Herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canım Kamişcim bloğun gelişmiş ve çok güzel olmuş hayırlı olsun. Ablan olarak beni şaşırtmaya devam ediyorsun. Aynı kurabiyeleri gördüğümdeki yüz ifadem gibi:) Diğer konularda olduğu gibi bu konuda da yetenekli olduğun bize 6 yaşında yaptığın yumurtalı ekmeklerden belliydi zaten! :))
ablan zehra

Adsız dedi ki...

Teyzecim.Sayfanda resmimi gördüm çok mutlu oldum.Benim gibi tatlı ve cool bir kızı tabiki sayfana koyarsın! :) O kurabiyelerden tekrar istiyorum.annem yapamıyoo!! :(
yeğenin si

Nilüfer dedi ki...

Kamile doğumgünü mesajın için teşekkür ederim...
Sevgiler

Hülya dedi ki...

Sen tarifi ver ben denerim elbet.Coccolatsa akan sular durur.Yosun hasta filan değilsin ya:(
Eğer müsaitsen blog oyununa beni katmışlar ben de seni ekledim.Mimlendiniz yani Kamiş Hn...Anlatın bakiiim kendinizİ.Ben epey anlattım.Bir bak istersen bana;)

Adsız dedi ki...

merhaba, sayfanızı Hülyacığım sayesinde keşfettim...

şahane çok sevdim bu pastayı ... Hele şeklinde kesilince daha bi bayıldım :))

Ellerinize sağlık...

http://misss.blogcu.com

SEDA dedi ki...

Pasta çok güzel olmuş, zaten çikolatalı herşey çook güzeldir :) Ellerine sağlık.

Seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

yaww bu pasta ne kadar asil duruo böle.. sanki bağırıo:..''gel tugcee yee beniiii..'' diee ya gercekten süper duruo denemem lasım mutlaka..tuttum ben bu siteyii.:)

kamiş dedi ki...

Canım ablacım teşekkür ederim. Umarım seni şaşırtmaya devam ederim tüm hayatım boyunca :))

Canım yeğenim sen gel istanbula ben sana neler neler yaparım cool kız!! :))

Hülyacım tatile girdikya malum. O yüzden biraz uzak kaldım. Halimi hatırımı sorup beni düşündüğün için teşekkürler. Mimlenmişim tarafından ayrıca, bakalım napıcaz!! :)))

Zerrin ve Seda , güzel yorumlarınız için çok teşkkür ederim. Böylelikle ben de sizleri tanımış oldum. Güzel paylaşımlara.. :))

Veee Tuuçeecim!! Seni kurabiyelerle kandıramadık ama bi dahakine daha kremalı, daha soslu bişey olsun şööle ağzı dolduracak dimi? Seni ancak keser zaten!! :) Mutfak arkadaşım benim!

Adsız dedi ki...

merhaba kamılecım..blogunu ıncelıyordum ve ne goreyımm uzuuuunnn zamandır aradıgım 20 cmlık pandıspanya tarıf yaaaaa...okudum kaydettım ama baktımkı un yok canım...unmıktarı nekadar olucak yazarsan sevınırım:))sevgılerle bende beklerım..

kamiş dedi ki...

Sanırım unutmuşum canım, hemen ekleyeceğim 2 bardak unu :)

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Kamiş,
öncelikle yaratıcılığını tebrik ederim canım, harika bir pasta hazırlamışsın,ellerine sağlık. Canım ben de Çin'i ayrı Çinlileri ayrı seviyorum. Yakında yolculuk mu var bakalım?..:)
Resimlerle birlikte anlatımın da çok güzel, tekrar eline sağlık canim..
sevgilerle