Sufle yapmak zormuş, usta işiymiş, kolay tutturulmazmış... Yok öyle bir şey, inanmayın. Yapıldı mı oluyor. Tarife uyuldu mu oluyor. Yani isteyince oluyor.. Hadi bakalım, hep beraber yeni yeni şeyler isteyelim ve gerçekleştirelim :)
Ben ilk defa yaptım. Yavaşça, dikkatlice karıştırdım malzemeleri. Heyecanla bekledim nasıl olacak diye.. Fırında gözledim kabarmalarını.. Sonrası ile coşku ve başarı!! :))) Herşey güzeldi, güzeldi de , servis ederken sönmeye başladı. Neyse ki çok oyalanmadan fotoğraflarını çekebildim. Zaten kabarıklığı inemeden de götürdük ayıptır söylemesi! :)
Tarifte 6 kişilik diyor ama bendeki muffin kaplarına 12 tane olur.. 175 derece ve 25-30 dakika pişiyor.
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı dolusu kakao
- 125 gr. bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 6 adet yumurta oda sıcaklığında ve akları ayrılmış
Süt, toz şeker, kakao, un, mısır nişastası , parçalanmış çikolata ve vanilya çelik bir tencereye konarak kısık ateşte, çırpacak yardımıyla çırpılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakılır. Yumurta akları ve sarıları ayrı ayrı köpürünceye kadar yüksek devirde çırpılır. Soğuyan çikolatalı kremaya tahta kaşık veya plastik spatula yardımıyla yumurta sarıları ilave edilir ve karıştırılır. Ardından yumurta akları dikkatli bir şekilde azar azar ve havasını indirmeden karışıma yedirilir. (Bu kısmı kotardınız mı iş tamamdır!) Sonra yağlı kaplara , kabarma payı bırakarak paylaştırılır. İyice kabarana kadar pişirilir. Sıcak servise sunarken krema ve pudra şekeri iyi gider. Afiyet olsun :)
Tadını herkes biliyordur muhakkak tarifine gerek yok... Ama ısrar ediyorsanız... Çikolata şelalesinin altında kalmak gibi derim.. :)