25 Mart 2007 Pazar

AH CHEESECAKE AHH!..


Yedin bitirdin beni, yaparken, fırınlarken, soğuturken..
Hele bir dilim kesip süslemesi..
Tabaktaki o manzara..
Nasıl yerim ben seni..
Ağzıma aldığım lokmalarını çiğnerken nasıl geçerim kendimden..
Arkadaşım olursun kahveme, damağıma zevk..
Ben seni özümserken,
Üzerindeki çileklerin rengi anlatır bana aşkı,
Aşkını...
Siz de bu aşkı yaşamak isterseniz eğer, biraz uğraşıp hak etmeniz gerekecek. Her aşkta olduğu gibi :) İksir 180 derece ortamda 1 saatte oluşur.
Tabanı için 1 paket burçak bisküvi parçalanacak ve 100 gr erimiş tereyağ ile karıştırılacak
İç malzemeler için önce;
  • 500 gr Labne peynir
  • 200 gr şeker karışacak
  • 4 adet yumurta
  • 300 ml krema eklenip azıcık daha karışacak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı taze rendelenmiş muskat
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya özü eklenip azıcık daha karışacak.

Pişerken ve süre bittikten sonra fırının kapağını açmayınki konsantresi bozulmasın. Çünkü o aşkını oluştururken çok meşgul.. :))

19 Mart 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI KARAMEL DİLİMLERİ

Bu aralar pek ilgilenemiyorum sevgili blogumla. Yoğunluktan... Çok şükür ki yoğunluktan :)) Bu pastayı yaklaşık bir hafta önce yaptım ama ancak yazabiliyorum buraya. Hatta son dilimini yerken.. :) Bu öyle bir dilim ki, sadece bir diliminde koca bir pastayı barındırıyor nerdeyse.. Bir lokma alınca anlarsınız ki, ağızda dağılan o karamel.. çikolata...tabanındaki bisküvi karışımı... "yeter artık pes" dedirtecek cinsten.. Bir de aroması varki "Allah Allah bu tat neydi yaa"diye merak ettirir..Valla benden demesi,yapması. Tarif ise Murdoch serisinden. Bu kitaplardan daha çok tarif deneyeceğim gibi görünüyor :)

Nasıl mı yaptım? Şöyle ki arkadaşlar:

  • 200 gr kakaolu bisküvi parçalayıp 100 gr tuzsuz tereyağ ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi ile karıştırdım ve 20x30 cm lik kare kalıbın tabanına yaydım. Buzdolabında beklettim.

  • 400 ml sütü 90 gr şeker, 125 gr tereyağ ve 3 çorba kaşığı akçaağaç şurubuyla karıştırdım ve kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar iyice pişirdim. Soğuyunca bisküvinin üzerine döktüm. Yine buzdolabına koydum.
    Akçaağaç şurubu yerine bal ya da pekmez kullanabilirsiniz. Ya da burdan sipariş edebilirsiniz.

  • 150 gr süt kremasında 150 gr kuvertür çikolatayı erittim ve diğer karışımın üzerine döktüm ve soğumaya bıraktım.

Bu kadar. Başka hiçbirşeye gerek yok. Süslemek bile gereksiz. Üçgen bir dilim yeterli. Sade ve şık. Zaten en güzel süs az olanıymış. Ya da öyle birşeydi.. :)))

11 Mart 2007 Pazar

ÇİKOLATA VE YİNE ÇİKOLATA..


Öyle bisküvilerin , yavan kremaların az geldiği, şöyle ağzını dolduran, lokmalarını çiğneyince buram buram çikolatala tadı gelen, ancak kallavi bol soslu pastaların kestiği yaramaz kızlar için tasarlanmış bir pasta bu.
İçindekiler ise şöyle:
  • 4 yumurta
  • 150 gr şeker
  • Bir bardak krema
  • 200 gr bitter kuvertür
  • Kabartma tozu, vanilya
  • 70 gr un
  • 60 gr kakao

Klasiktir; yumurta şeker köpürene kadar karışır. Krema ve erimiş çikolata eklenir, sonra da diğerleri. Sonra 24 cmlik kalıpta 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir. Sarılır, paketlenir. Çikolata canavarlarına götürülür. "Çok güzel olmuş Kamile ablaa hmm" sesleri eşliğinde hem yenir, hem de yedirilir. Yenilmesi seyrederken de gururlanılır :)) Afiyet olsun..


6 Mart 2007 Salı

CHEESECAKE'E ÇİKOLATA YAĞARSA! :)

Yazacak bir şey bulamıyorum. Resim yeterince anlatıyor bana göre.. Tarife sadece damla çikolata ekleniyor. Afiyet olsun :))

1 Mart 2007 Perşembe

ŞŞŞŞ... SUFLE....

Sufle yapmak zormuş, usta işiymiş, kolay tutturulmazmış... Yok öyle bir şey, inanmayın. Yapıldı mı oluyor. Tarife uyuldu mu oluyor. Yani isteyince oluyor.. Hadi bakalım, hep beraber yeni yeni şeyler isteyelim ve gerçekleştirelim :)

Ben ilk defa yaptım. Yavaşça, dikkatlice karıştırdım malzemeleri. Heyecanla bekledim nasıl olacak diye.. Fırında gözledim kabarmalarını.. Sonrası ile coşku ve başarı!! :))) Herşey güzeldi, güzeldi de , servis ederken sönmeye başladı. Neyse ki çok oyalanmadan fotoğraflarını çekebildim. Zaten kabarıklığı inemeden de götürdük ayıptır söylemesi! :)

Tarifte 6 kişilik diyor ama bendeki muffin kaplarına 12 tane olur.. 175 derece ve 25-30 dakika pişiyor.
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 125 gr. bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 6 adet yumurta oda sıcaklığında ve akları ayrılmış

Süt, toz şeker, kakao, un, mısır nişastası , parçalanmış çikolata ve vanilya çelik bir tencereye konarak kısık ateşte, çırpacak yardımıyla çırpılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakılır. Yumurta akları ve sarıları ayrı ayrı köpürünceye kadar yüksek devirde çırpılır. Soğuyan çikolatalı kremaya tahta kaşık veya plastik spatula yardımıyla yumurta sarıları ilave edilir ve karıştırılır. Ardından yumurta akları dikkatli bir şekilde azar azar ve havasını indirmeden karışıma yedirilir. (Bu kısmı kotardınız mı iş tamamdır!) Sonra yağlı kaplara , kabarma payı bırakarak paylaştırılır. İyice kabarana kadar pişirilir. Sıcak servise sunarken krema ve pudra şekeri iyi gider. Afiyet olsun :)

Tadını herkes biliyordur muhakkak tarifine gerek yok... Ama ısrar ediyorsanız... Çikolata şelalesinin altında kalmak gibi derim.. :)