YİNG YANG PASTASI
Aklıma geldi öylesine ying yang. Deneyeyim dedim.Bu aralar Çin'e takılmış durumdayım.Tarifi de bana ait. Çok zor bir pasta değil fakat ben yine de açıklamalı anlatmaya çalıştım. 2ocm kalıp. 180 derece. Yaklaşık 45 dakikada pişiyor. Tarifi ise şöyle: Pandispanyası için malzemeler:
2 yumurta
1 bardak şeker
1,5 bardak süt
1 paket kakao(25 gr.lıklardan, isteğe göre artabilir tabi.
yarım bardak sıvı yağ veya tereyağ
vanilya, kabartma tozu tabi haliyle
1 kapak da rom veya acıbadem likörü
2 bardak un
malzemelerden klasik kek gibi bir kek pişiriyoruz.
Pandispanyayı ben 2 yerinden kestim. Böylece 3 katlı bir pastam oldu. 1. katına resimde gördüğünüz gibi, önce ganaj çikolatamı (100 gr bitter+100 gr sıvı krema) sürdüm ve damla çikolataları ekledim. Tam orta yerine de kestane şekeri döşedim.
Ardından fındık krokanı (yarım bardak fındık parçalarını yine yarım bardak şekerle tavada yarım kaşık tereyağ eşliğinde kavurdum. Sarılaşınca kavurmayı kestim ve soğumaya bıraktım) serpiştirdim.
2. katına ise aynı malzemelerin beyaz çikolatalı (100 gr beyaz çikolata+100 gr sıvı krema)versiyonunu sürdüm.
Üstünü süslemeye gelince; resimdeki gibi önce damla çikolatarla sınırı belirledim ve bir tarafına beyaz , diğer tarafına da bitter çikolatayı sıcakken döktüm ve hiç dokunmadan soğumaya bıraktım. Çikolata kendisi soğuyunca pürüzsüz bir hal alıyor.
En son da ying yang şeklinde olduğu gibi yuvarlak madlen çikolataları yerlerine koydum.
Klasik pasta gibideğil de şekline göre kesmek istedim ve pastayı üstteki sınırlarından 2 ye ayırdım. :))
Resimdeki portakalı da önce ince ince dilimleyip sonra üzerlerine birer çaykaşığı şeker ekleyerek mikrodalgada 2 dakika kadar pişirdim. Fırın yerine tavayı da kullanabilirsiniz. Bu pastanın şekerli tadını hafifletiyor ve ekşimsi bir ferahlık veriyor bence.
Bence pasta içine hayal edebileceğimiz herşeyi koyabiliriz. Yeter ki tatları birbirine uysun. :)
Benim pastamın içindeki listeyi tekrarlayayım: pandispanya, fındık krokan, 1 adet kestane şekeri, damla çikolata, ganaj çikolata (beyaz ve bitter) ve portakal dilimleri..
Afiyet olsun :)